13 Nisan 2010 Salı

der Spargel

Susanne sağolsun yol yorgunu olacağımı varsayarak geldiğim gün akşam yemeği hazırlamayı önerdi. Gayet deneysel ve fakat pek becerikli bir aşçı olduğu için severek kabul ettim.
Meğerse bu günlerde yenmesi en icap eden sebze kuşkonmazmış - hatta Spargelsaison diye kelime bile türetmişler. Zira sadece bu serin ama güneşli bahar aylarında tazesi bulunabiliyormuş ve bazen lokantalar kapılarına "frischer Spargel" diye ilan dahi asıyormuş. Susanne'ın ayrıca aktardığına göre kuşkonmaz toksinleri atmak için de birebirmiş - NY sonrası böyle bir küre ihtiyacım yok desem yalan. :)
İyi de yemekte ne vardı derseniz, haşlanmış kuşkonmaz ve patates (Alman mutfağı klasiklerindenmiş). Kulağa yavan gelebilir ama üzerine Hollandaise sosla pek nefis oldu. Cidden!

7 yorum:

  1. sen istediğin kadar bizi kandırmaya çalış ama cidden çok da nefis olamaz yaw.

    YanıtlaSil
  2. harbi güzel kızım yaa, gel yine de ben sana yediricem :)

    YanıtlaSil
  3. e temmuzda fresh olmaz ama bu kuşkonmazlar. madem freshi makbulmuş, seneye yeriz artık.

    YanıtlaSil
  4. hele bi dur ya, seneye yolculuk nereye belli diil!

    YanıtlaSil
  5. yahu seneye dediysek illa sen orada ol da gelelim demedik. seneye belki öylesine, gönlümüzce bi tatil yaparız berlin'de. neden olmasın? ;)

    YanıtlaSil
  6. bir de bärlauch sezonu var, o da bu aralar... sor bakalim, ormana gidip topluyor muymus susanne... (ipucu olarak: knoblauch ile olan isim benzerligi tesadüfi degil bu yesilligin)

    YanıtlaSil
  7. a ayıp ettin, o taze sarımsak kılıklı şeyden de vardı evde, bir vazoda. hatta omlete koyduk, fena olmadı :)

    YanıtlaSil