15 Ekim 2009 Perşembe

Kış

Bu hafta karşılaştığım herkes aynı tespiti yapıyor: Kış geldi! (İki hafta önce şehre yeni geldiğimde de "tüh, iyi havaları kaçırdın, yaz bitti" diyorlardı...). Gerçekten de dün gördüğüm kadarıyla dışarısı 1 derece ve elbette her yerde kaloriferler harıl harıl yanmakta, paltolar en üst düğmesine kadar iliklenmekte, atkılar sıkı sıkı bağlanmakta, eldivenler takılmakta. Eski memlekette insanların yarım kollularla dolaşıp güneş gördüklerini düşündükçe üstümdeki kazaklar paltolar birden fazla geliyor ama yapacak bir şey yok, gün döndü, devran değişti...
İşin garip tarafı, yıllardır burada yaşayan insanlar durmadan şikayet ederken ben pek oralı değilim. Hatta tanıyan tanımayan insanların yadırgayan bakışlarına maruz kalmak pahasına paltomu giymeye gerek görmeden kapının önünde sigara bile içiyorum.
Tabii, daha en soğuk havalarda küçük eteklerle dolaştığımı görmediler. Daha çok şaşırırlar...

4 yorum:

  1. kış iyidir. paltolar, kabanlar, montlar... sırf çeşit çeşit giyebilmek ya da yenilerini alabilmek için bir an önce kış gelsin diye bekliyorum.. bir aldığımı bir kış sevgiyle giyip sonra beğenmiyor yeni şeylere heves ediyorum.. (...)

    sanırım oranın asıl soğuğunu aralık, ocak, şubat sıralarında göreceksin. bence hazırlıklı olmakta fayda var :)

    YanıtlaSil
  2. Evet, Aralik ayinda sicaklik hep eksilerde gezinir, mini etekler ustune uzunca bi palto edinmekte fayda var, vintage shoplara bak istersen. Hatta gelince beraber bakalim! F.

    YanıtlaSil
  3. aslinda evet ya, soyle ahu tugba misali bileklerime kadar bi kurk aliim ben iyisi mi! kapali mekanlara girince savurarak cikariveririm :)

    YanıtlaSil
  4. :D :D berlin buna hazır mı acaba?

    YanıtlaSil