22 Ekim 2009 Perşembe

Away We Go

Madem salonu anlattım, perdede gördüklerime de biraz değineyim bari.
Film otuzlarının ortasına yaklaşmış ama birçoğumuz gibi hayatlarına dair pek karar verememiş bir çiftle ilgili. Kadın hamile kalınca düşünceye dalıyorlar: Nerede yaşasak, nasıl yaşasak, şu hayatta ne yapsak? Küçük, sevimli, bazen komik bazen dokunaklı bir film. (Of, ne klişe bir cümle!) Tam bağımsız sinema işte. Amerikan Güzeli'nin yanına yaklaşması çok çok zor ama yine de hiç fena değil.
AG herkesin ve her şeyin ne kadar fucked up olduğunu anlatıyordu. Bu film de "peki ya bu çirkin dünyada güzel insanlar ne yapar?" diye soruyor. Filmin bir yerinde, gittikleri şehirler ve zaman geçirdikleri insanların alenen iğrençliği yüzünden daralan kadın, "We are so much in love, nobody's like us, what're we gonna do?" diyor. İyi soru...

2 yorum:

  1. separationdesperation sorusu olmuş bu ve tabii ki hemen yankılandı zihnimin içinde. napıcazzzz na na na pıı pı pı caz caz caz? ama kuzum bu sorular böyle sorulunca hiç cevap verilemezmiş gibi duruyor, asla bir cevaba erişemezmişiz gibi. ama öyle değil ki! öyle değil di mi?

    YanıtlaSil
  2. öyle değil kuzum, korkma. sen çok sevmeye devam et!

    YanıtlaSil