Bütün bu girizgâh bir yana, Almanya'da gayet takdir edilesi bir pasta kültürü olduğunu günbegün daha iyi anlıyorum. Son son tattığım Zupfkuchen en beğendiklerimden. Basitçe tarif etmek gerekirse, çikolatalı pastayı ikiye ayırıp ortasına cheese cake koymuşlar. Büyük bir buluş gibi gelmiyor kulağa, farkındayım. Ama düşünün bir kere, alenen yabancısı olduğunuz bir şeyin aşinalık hissi vermesi olağanüstü değil mi?..
9 Haziran 2010 Çarşamba
Zupfkuchen
Çocukluğumuzun vazgeçilmezlerinden biri, okul çıkışı pek eli yüzü düzgün denilemeyecek mahalle pastanelerinden alınan Alman pastalarıydı - tatlı yelpazesindeki onca şey arasında belki de milliyetiyle anılan tek örnek.. Bu ortası kremalı üstü pudra şekerli pastanın bir benzerine buralarda rastlamadım. En yakın akrabası sanırım Berliner denilen bir çeşit kurabiyemsi..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder