8 Mart 2010 Pazartesi

Seyyar Çin Böreği

İçkili eğlenceli gecelerin sonunda kardeşin klasiğidir: Muhakkak pis bir şey çakmak ister. Mercan'da kokoreç, Kızılkayalar'da döner, Tek Büfe'de tost.. Berlin'de de gelenek değişmedi ve nice nice hayallenilen falafel böylesi bir pis boğazlığa denk geldi..
Ama esas en güzel abur cubur, benim de istisnai bir şekilde katılım gösterdiğim, Kreuzberg'de mekân mekân gezen amcanın sepetinden aldığımız çin böreğiydi. Nasıl böyle taze - ve hatta galiba sıcak - kalabiliyorlar kestiremiyorum ama geçen gece tuulia'yla da tekrar müşahade ettiğimiz gibi bu börekler nefis! Bir daha görürsem iki porsiyon almam lazım, Berlin'in tadı damağında kalanlar için de yerim hem :)

8 yorum:

  1. Benim de olayim falafeldi, biliyorsun :). Kreuzberg'dekiler. Bu börekciler denk gelmedi bize, yoksa denerdik tabii ki de...

    YanıtlaSil
  2. aah yarısı yenmiş çin böreği ve hatta yarısı yenmiş tüm yemekler!

    YanıtlaSil
  3. yine gel de yiyelim canım!

    YanıtlaSil
  4. börekçi bize de denk gelmedi hocam ama yine de falafel candır can!

    YanıtlaSil
  5. ulen nasıl denk gelmedi? bateau ivre'de otururken almıştık! üçüncü ayak onaylasın! :)

    YanıtlaSil
  6. birileri cin böreklerini falafel diye yemis galiba :D

    YanıtlaSil
  7. falafelle çin böreğini tabii ki de karıştırmadım. sadece çin böreğini hafızamdan tamamen silmişim. biraz içkili bir gece miydi yoksa? :) doğru vallaha, yemiştik. iyi bari. fark etmesem de hiçbir lezzetten mahrum kalmamışım, hehehe.

    YanıtlaSil
  8. şuursuz pisboğaz! :)

    YanıtlaSil