Belki de bu kadar tuzsuz, hatta yağsız, bir şey nasıl peynir olabilir idrak edemediğim için benim de kafamda bir ucube olmayı sürdürse de, itiraf etmem gerekir ki son haftalarda en sevdiğim kahvaltı menüsü quark+reçel!
3 Mayıs 2010 Pazartesi
Quark
Madem laf bi kere kahvaltıdan açıldı, bunu da yazmadan olmaz. Ozan'ın haklı olarak "bu quark da nedir allaasen?" diye tanımlama zorluğu yaşadığı, sözlüklerin bir çeşit az mayalanmış/taze Alman peynir türü - ve hatta cheese cake'in hammadesi - diye tanımladığı şey bana sorarsanız düpedüz süzme yoğurt! (Bu "bilgiyi" de sizinle paylaştığım için pek gururluyum! :p).
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Suzme yogurt eksi olmaz mi? Bu quark'in dupeduz notr bi tadi var.
YanıtlaSilsen de haklısın aslında be gülüm! :)
YanıtlaSilquarki hafif yagda pisirdiginizde cokelek oluyor. turkler bu yuzden bunu yumurtali cok seviyor.
YanıtlaSil