23 Aralık 2009 Çarşamba

Arife

İnsanlar günlerdir Weihnacht hazırlığı yapıyor ama bugün ortalık iyice delirmiş durumda. Hem herkes çılgın gibi hediye telaşında hem de dükkanların Pazartesine kadar açılması yassak olduğundan marketlerdeki kitle kıtlık beklentisi varmış gibi alışveriş yapıyor.
Önümdeki 20 kişilik kuyruktaki insanlara, sadece bir demetcik dereotu almak için beklediğim yaklaşık 20 dk. boyunca kızıp durdum. Eminim evleri yemek doludur ve hiç de öyle önümüzdeki üç günde aç kalma ihtimalleri yoktur. Ama insanlar böyle işte, bir şeyin nadirattan olması hemen onu kıymete bindiriyor.
Anne sözü dinlemek lazım, "Arife günü alışverişe çıkılmaaaz!"

3 yorum:

  1. bizde bayramlarda bile neredeyse her yer açık; öyle değil mi, yanılıyor muyum? resmî yerler dışında dükkânların hiç öyle üç gün beş gün kapandığını hatırlamıyorum.. garip gerçekten.. ama bir bakıma komik ve eğlenceli de görünüyor hehe

    YanıtlaSil
  2. tabii canım, bizim memleket laik o açıdan. :) bunlar alenen hıristiyan (dükkânların açılmasını engelleyen kiliseymiş!).

    YanıtlaSil
  3. başka bir konuyla ilgili olarak hollandalının teki diyordu zaten bir yerlerde "türkiye hollanda'dan çok daha laik bir ülke" diye.. bir de buralarda "cumhuriyet elden gidiyor" diye ağlayanları düşününce.. neresinden bakmak gerek acaba bu olaylara? :D en iyisi yine bireysel takılmak değil mi?

    din de monarşi gibi sembolik bir şey olmalı aslında, o zaman güzel..

    YanıtlaSil